layoutelementlayoutelement
 
Byliv uden mennesker
Lyssætning af Langebro ved lyskunstner Jesper Kongshaug.

Byliv uden mennesker - om sansning af byens rum

Urban Lab afholdte torsdag den 27. april 2017 konferencen "Byliv uden mennesker - om sansning af byens rum" i Viborg. På konferencen blev der bl.a. sat fokus på hvordan den menneskelige skala og sansningen kan anvendes i udvikling af byens rum.

Hvordan skaber vi byrum, der føles levende og menneskelige, selv når der kun er få mennesker til stede? Vi sanser byens rum forskelligt og vægter forskellige kvaliteter i vurderingen af dem. Nogle byrum opfattes umiddelbart som velfungerende, og bliver steder vi søger hen, mens andre frastøder, og bliver steder vi haster igennem.

Med konferencen ”Byliv uden mennesker – om sansning af byens rum” stilledes Urban Lab torsdag den 27. april 2017 skarpt på hverdagens byliv. Det liv, der ikke handler om events, spændende midlertidige eksperimenter eller dynamiske byrums-installationer, men om sansningen af de byrum vi færdes i.

 

På konferencen, som blev styret af Jens Kvorning, Professor og centerleder på Center for Byplanlægning på Kunstakademiets Arkitektskole i København, kunne man møde en lang række inspirerende oplægsholdere, heriblandt:

  • Carsten Thau, professor, Institut for Bygningskunst og Kultur ved Kunstakademiets Skole for Arkitektur, Design og Konservering
  • Louise Vogel Kielgast, antropolog, Gehl Architects
  • Jesper Kongshaug, scenograf og lyskunstner
  • Marie Stender, antropolog og forsker, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
  • Jens Kvorning, professor og centerleder, Center for Byplanlægning ved Kunstakademiets Skole for Arkitektur, Design og Konservering

Som led i konferencen blev deltagerne inviteret på en sansevandring rundt i Viborgs byrum. Sansevandringen blev faciliteret af sanseteatret Carte Blanche, Viborgs Egnsteater.

PROGRAM

Se programmet for konferencen.

POWERPOINTS FRA OPLÆGSHOLDERE

NB: Materialet må ikke kopieres og/eller videreformidles uden forudgående aftale med hver enkelt oplægsholder.

Jens Kvorning, Introduktion til konferencen

Carsten Thau, Sansning af en by

Louise Vogel Kielgast, Med sanserne i fokus - byplanlægning i øjenhøjde

Jesper Kongshaug, Vi skal hverken over- eller undervurdere lysets betydning i det offentlige rum

Marie Stender, Steder der kan mærkes

 

OPSAMLENDE TEMAHÆFTE

I forlængelse af konferencen produceres en temaudgivelse om Sansning af byens rum, som samler op på oplægsholderens tekster og pointer fra dagen. Temahæftet offentliggøres her på siden.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk