layoutelementlayoutelement
 
Labyrint - indvendigt
Kunstner Jesper Dalgaard opfører kunstværket "Vejen ind, er vejen ud" ved FÆNGSLET.

Kunstnerisk nedslag i Horsens - Spiralformet labyrint ved FÆNGSLET

"Vejen ind, er vejen ud" er titlen på et midlertidigt kunstværk, som kunstner Jesper Dalgaard opfører foran FÆNGSLET som led i Urban Lab. Kunstværket opføres med støtte fra Urban Lab, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Kulturregion Østjysk Vækstbånd.

Kunstner Jesper Dalgaard opfører som del af Urban Lab et midlertidigt storskala kunstværk på de grønne arealer foran FÆNGSLET. Værket udformes som to store spiralformede labyrinter, der skal invitere besøgende og beboere i området indenfor.

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkedes i 2016 efter mere end 150 års fængselsdrift, og åbnede i 2012 som oplevelses-virksomheden FÆNGSLET. Omkring FÆNGSLET er en række grønne parkområder, som tidligere har fungeret som "ingenmandsland" - en adskillelse mellem fængslet og byen. I forbindelse med udviklingen af FÆNGSLET, er der er ønske om at åbne området op, og udvikle de grønne arealer, så de fremadrettet kan fungere som en bypark og et mødested for byens borgere.

 

Labyrint view

Som forprojekt til byudviklingen opfører kunstner Jesper Dalgaard et midlertidigt storskala kunstværk på de grønne arealer foran FÆNGSLET. Værket udformes som to store spiralformede labyrinter, der skal invitere besøgende og beboere i området indenfor til leg og samvær.

Den spiralformede skulptur indvies fredag den 22. september, kl. 14.30, som afslutning på Urban Labs afslutningskonference.

 

Værket opføres med støtte fra Urban Lab, Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

 

 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk