WaterMusic
WATERMUSIC-eksperiment i Randers i 2015 (Foto: Søren Pagter)

Kunstneriske nedslag

Som led i Urban Lab skabes en række kunstneriske nedslag i de otte midtjyske kommuner, som deltager i projektet.

I løbet af projektperioden igangsætter Urban Lab i samarbejde med kunstnere og kreative aktører en stribe kunstneriske nedslag i de deltagende byer. Nedslagene er midlertidige og skal synliggøre og forløse det potentiale, som områderne i de deltagende byer har.

De kunstneriske nedslag skal være et eksperimentarium, der synliggør byernes aktuelle behov og finder alternative løsninger. De kunstneriske nedslag kan samtidig give borgere og besøgende i de deltagende byer et helt nyt syn på deres by, fx ved midlertidigt at synliggøre byens kulturhistorie gennem teaterforestillinger eller performances.

Inspirationen til at inddrage kunstnere sker med afsæt i vellykkede kunstprojekter som bl.a. ”Kulturhavn” i København, hvor et midlertidigt havnebad gjorde det klart for alle, at København manglede bynære badefaciliteter. Eller ”Verdens længste sofa” på Store Torv i Aarhus, der var en del af Aarhus Festuge, og som synliggjorde for politikere og byplanlæggere, at der manglede siddepladser på Store Torv.

Læs mere om de kunstneriske nedslag i deltagerkommunerne i menuen.

 Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk