layoutelementlayoutelement
 

Temakonference om Lys og Lyd

13. juni 2016

"Se lyset, hør lyden - udfold byens muligheder". Urban Lab inviterer til temakonference om lys og lyd i byrummet torsdag den 1. september i Randers.

Som borgere tager vi ofte byens lys og lyde for givet. Vi nyder de stemningsskabende lys i den mørke tid og lyden af byens liv. Men hvis gaderne bliver for dunkle og byens lyde for høje, for hårde eller for lave, fornemmer vi hvordan vores sanser kommer i spil – vi bliver utrygge.

Byens rum er offentlige rum, som forener byen fysisk, mentalt og symbolsk. Vi forventer, at de fungerer både funktionelt og æstetisk. Det kræver et samspil mellem mange forskellige fagligheder.

Man skal i planlægningen kunne afkode potentialer i byrummet, kende til effekten ved anvendelsen af lys og lyd i det enkelte byrum, have kendskab til de forskellige teknologier, som konstant udvikler sig, og samtidig håndtere en økonomisk ramme. Kan nye og billigere teknologier gøre det muligt at skabe nye byrum, hvor lys og lyd tilfører nye kvaliteter til byens rum – både fysisk, mentalt og symbolsk?

Urban Lab afholder temakonference om anvendelse af lyd og lys i byens rum torsdag d. 1. september på Helligåndshuset, Erik Menveds Pl. 1, i Randers.

 
Konferencen fokuserer på, at udvikle kommunernes kompetencer i forhold til at anvende lys og lyd i byudviklingen. Der vil blive præsenteret teoretiske, kunstneriske og praktiske eksempler og processer.

 

Følgende spørgsmål vil blive behandlet:

  • Hvilken rolle spiller lys og lyd i byrummet?
  • Hvordan bliver vi bedre til at udnytte lys og lyd i byudviklingen?
  • Hvordan arbejder vi strategisk med lys og lyd i byrummet? 

Efter konferencen vil det være muligt at deltage i aftenens netværksmiddag samt at opleve lys- og lydprojektet Watermusic på Randers Havn. 

 

Læs mere om konference og find program for dagen.

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk