layoutelementlayoutelement
 
Kunstner Jesper Dalgaard har tegnet to spiralformede labyrinter til FÆNGSLET. Kunstværket er Horsens Kommunes kunstneriske nedslag under Urban Lab. (Illustration Jesper Dalgaard)

Ny kunstinstallation åbner på FÆNGSLET i Horsens

07. september 2017

”Vejen ind, er vejen ud” er titlen på en ny kunstinstallation ved FÆNGSLET i Horsens, som er skabt af kunstner Jesper Dalgaard med støtte fra bl.a. Statens Kunstfond og Urban Lab.

En stor spiralformet labyrint bliver i disse dage opført på græsarealet foran FÆNGSLET i Horsens. Det er kunstner Jesper Dalgaard, som sammen med et byggehold fra den lokale spejdergruppe Bankager Spejderne er i fuld gang med at opføre et storskala kunstværk på græsplænen mod Fussingsvej.

 

Leg under trækronerne

”Vejen ind, er vejen ud” er titlen på den nye kunstinstallation, som Jesper Dalgaard har tegnet specielt til Horsens og parkområdet foran FÆNGSLET. Kunstværket bliver udformet som en dobbelt spiral midt på græsarealet rundt om eksisterende træer og buske. Ideen er at bruge den natur, som allerede er i området, og gøre det til en del af kunstinstallationen:

”Jeg har fra start haft en idé om, at lave en form for ”legeskulptur” på plænen ved FÆNGSLET, hvor spiralernes lange gange snor sig rundt og rundt om træerne - indtil man pludselig står ved et træ i spiralens midte, og kan kigge op under trækronen. På den måde bliver træerne en del af kunstværket, hvor træerne danner et lille opholdsrum med grene og blade som tag”, fortæller kunstner Jesper Dalgaard og fortsætter:

”Skulpturen placerer sig i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur, og skaber med den lange gange et nyt og anderledes oplevelsesrum med mange facetter og funktioner. Jeg vil rigtig gerne invitere publikum indenfor til at bruge spiralen som et ”aktivt” kunstværk, hvor man kan mødes, lege, løbe rundt, gemme sig og i det hele taget gå på opdagelse – uanset om man er alene eller er sammen med familie og venner”.

Del af en større udviklingsvision

Det spiralformede kunstværk opføres ved FÆNGSLET som et midlertidigt projekt, der henover efteråret kan tilbyde en ekstra oplevelse i fængselsparken, og samtidig teste nogle af de udviklingsvisioner, der er for de grønne områder. Heriblandt et ønske om at åbne de grønne parkområder mere op mod byen og invitere horsensianerne indenfor til at bruge parken – også til hverdag.

 

Officiel indvielse for hele familien

Fredag den 22. september, kl. 14.30 indvies den nye kunstinstallation officielt foran FÆNGSLET, og der vil være program for både store og små legeglade sjæle.

Traditionen tro indledes arrangementet med en officiel åbningstale ved borgmester Peter Sørensen og Søren Taaning, formand Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst. Herefter vil der være fri leg i labyrinten for store og små.

Kunstner Jesper Dalgaard vil være tilstede ved indvielsen.

 

Invitation Labyrint

 

”Vejen ind, er vejen ud” kan opleves ved FÆNGSLET henover efteråret.

Kunstinstallationen opføres med støtte fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst, Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Urban Lab, del af Aarhus 2017.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk